Tisk in vezava diplomskih nalog

Pravilnik o zasebnosti

Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Zaradi občutljive narave tega področja nam je pomembno, da uporabnikom zagotovimo vse informacije glede varovanja osebnih podatkov na naši spletni strani. Politika zasebnosti velja za vse uporabnike spletne strani https://diplomske.soncnapot.si (v nadaljevanju: spletna stran) s katero upravlja podjetje Sončna pot d.o.o., Trubarjeva ulica 15, 2000 Maribor (v nadaljevanju: upravljalec). Upravljalec se zavezuje k varovanju zasebnosti uporabnikov na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Uredbe (EU) 2016/679.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke uporabnikov, ki se zanimajo za njegove rešitve, storitve in produkte. Za potrebe izvajanja omenjenih aktivnosti upravljalec zbira naslednje uporabnikove podatke:

– ime in priimek,
– elektronski naslov,
– telefonsko številko,
– IP naslov,
– ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni strani.

Na podlagi soglasja uporabnika lahko upravljavec obdeluje osebne podatke za namene priprave in pošiljanja prilagojenih ponudb ter obveščanje o ponudbah, ki uporabnika zanimajo. Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno in ga lahko uporabnik kadarkoli umakne. Podatki se hranijo do preklica privoljenja uporabnika oziroma do prejema zahteve za izbris podatkov.

Namen zbiranja osebnih podatkov

Upravljalec spletne strani zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

– izboljšave kakovosti vsebine in uporabniške izkušnje,
– obveščanje o ponudbah, ki uporabnika zanimajo,
– trženjske raziskave, z namenom optimiziranja ponudbe in stroškov.

Shranjevanje osebnih podatkov

Upravljalec hrani in ustrezno varuje osebne podatke v elektronski obliki na sedežu podjetja. Podatki, ki se obdelujejo za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti se izbrišejo po končanem sodelovanju s stranko.

Varovanje zasebnosti

Upravljalec zagotavlja varovanje zasebnosti po vseh veljavno predpisanih zakonih.
Sledimo tehnološkim trendom na področju varovanja podatkov in gradimo organizacijsko podporo za učinkovito zaščito le teh.

Posredovanje osebnih podatkov

Upravljalec nekatere vaše podatke, skladno z namenom obdelave, posreduje tretjim osebam:

– Google analytics – Orodje za analitiko, ki nam omogoča sledenje uporabnikov na spletni strani. Aplikacija ne pobira osebnih podatkov, s katerimi bi lahko identificirali uporabnika, ampak samo podatke, ki se uporabljajo v agregatnih analitičnih raziskavah kot so ogledi strani, čas uporabnika na strani, pot uporabnika na strani in število konverzij.

– Piškotki so nujno potrebni za delovanje zgoraj omenjenih aplikacij. S soglasjem o uporabi piškotkov za statistiko in oglaševanje se uporabnik strinja z izvajanjem teh aplikacij. Uporabnik ima možnost, da se kadarkoli po soglasju, odreče sledenju.

Pravice uporabnika

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

– pravica do informiranja in dostopa do podatkov;
– pravica do privolitve in odvzema privolitve;
– pravica do popravka;
– pravica do izbrisa;
– pravica do prenosljivosti;
– pravica do omejitve;
– pravica do ugovora in vložitve pritožbe;
– pravica do obveščenosti v primeru vdora v osebne podatke.

Uporabnik lahko zahteva uveljavitev naslednjih pravic s poslanim zahtevkom na elektronski naslov upravljalca info@soncnapot.si. Upravljalec se zaveže, da bo uporabniku odgovoril v čim krajšem času ali najkasneje v roku 15 dneh od prejema zahtevka.

Pravica do informiranja in dostopa do podatkov

Uporabnik ima pravico biti seznanjen katere osebne podatke in beleženje aktivnosti zbira upravljalec tega spletnega mesta. Upravljalec mora uporabniku zagotoviti vpogled v vse osebne podatke, ki jih je zbral v njegovem primeru. Uporabnik lahko od upravljalca zahteva, da mu v elektronski obliki pošlje zbrane osebne podatke o njem.

Pravica do popravka

Uporabnik lahko uveljavlja pravico do popravka osebnih podatkov v primeru, ko njegovi osebni podatki niso popolni ali točni.

Pravica do izbrisa

Uporabnik ima pravico zahtevati, da upravljalec izbriše osebne podatke v povezavi z njim.

Pravica do prenosljivosti

Uporabniku omogoča, da pridobi svoje osebne podatke, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani obliki, in mu hkrati omogoča, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora in vložitve pritožbe

Uporabnik ima pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov. Upravljalec neha z uporabo osebnih podatkov, razen če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika.

Pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov lahko uporabnik pošlje na naslov info@soncnapot.si. Kadar uporabnik meni, da so bile kršene njegove pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, ima pravico tudi do učinkovitega pravnega sredstva in vložitve pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu.

Pravica do obveščenosti v primeru vdora v osebne podatke

Upravljalec je v primeru vdora v osebne podatke dolžan obvestiti oškodovane uporabnike.

Osebe, mlajše od 16 let

Osebe, mlajše od 16 let, lahko posredujejo svoje podatke preko spletne strani le z izrecnim dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Spreminjanje politike zasebnosti

Upravljalec se zaveže, da bo obveščal uporabnike o spremembah politike zasebnosti na spletni strani.

Piškotki

Ponudnik Sončna pot d.o.o., uporablja piškotke brskalnika (od tu naprej: piškotki) na spletni strani https://diplomske.soncnapot.si. Piškotki so besedilne datoteke, ki so shranjene na napravi uporabnika, ki obišče spletno mesto. Ko se uporabnik vrne na spletno mesto, lahko ponudnik dostopa do informacij, ki so bile shranjene na napravi uporabnika z uporabo piškotkov.

Ponudnik lahko uporablja piškotke, da zagotovi, da bo uporabnik med brskanjem in ogledom spletne strani prejel nemoteno in uporabniku prijazno izkušnjo. Piškotke lahko uporabljamo tudi za preučevanje uporabnikov, sledenje obisku obiskovalcev (za statistične namene) in izboljšanje učinkovitosti oglaševanja.

Kot večina spletnih storitev tudi naša spletna stran uporablja piškotke prve in tretjih oseb za več namenov. Lastni piškotki so večinoma potrebni za pravilno delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Piškotki tretjih oseb, ki se uporabljajo na našem spletnem mestu, so v glavnem namenjeni razumevanju delovanja spletnega mesta, vaši interakciji z našim spletnim mestom, varovanju naših storitev, zagotavljanju oglasov, ki so pomembni za vas. Na splošno vam zagotavljajo boljšo in izboljšano uporabniško izkušnjo ter pomagajo pospešiti vaše prihodnje interakcije z našim spletnim mestom.

Piškotki in z njihovo pomočjo zbrani podatki ne ponujajo podrobnosti, ki bi ponudniku omogočile identifikacijo uporabnika na način, ki bi kršil zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, ter ponudniku ne omogočajo razkrivanja prave identitete obiskovalcev. Uporabniki lahko kadarkoli spremenijo ali prekličejo soglasje z izjavo o piškotkih na našem spletnem mestu https://diplomske.soncnapot.si. Uporabniki lahko tudi kadar koli ponastavijo dovoljenja za blokiranje ali dopustitev piškotkov v spletnem brskalniku, do katerega dostopajo.

Internet Explorer

Google Chrome

Mozilla Firefox

Safari

Opera

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Obvezni: Nekateri piškotki so bistveni, da lahko izkusite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Ne zbirajo in ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki vam na primer omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico ter varno opravite nakup.

Analitični: ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro spletno mesto deluje in kje ga je treba izboljšati.

Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo nekaterim nebistvenim funkcijam na našem spletnem mestu. Te funkcije vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki, ali deljenje vsebine spletnega mesta na platformah družbenih medijev.

Izvedbeni: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo ob prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Pravne opombe

Čeprav se po svojih najboljših močeh trudimo zagotoviti, da so vse informacije na tem spletnem mestu pravilne in ažurne, je nemogoče zagotoviti, da je to vedno tako.

Ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli informacije, ki so morda zastarele, lahko vsebujejo napake ali opustitve. Podatki se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za najnovejše informacije nas kontaktirajte.

Ne moremo sprejeti nobene odgovornosti ali odgovornosti za nepravilno delovanje in/ali razpoložljivost tega spletnega mesta ali za to, da se katerakoli oseba zanaša na vsebino spletnega mesta. Če imate dodatna vprašanja v zvezi s tem, nas kontaktirajte.

Obvestilo o avtorskih pravicah

© Copyright 2023 Sončna pot d.o.o., vse pravice pridržane.

Če ni drugače določeno, je vse gradivo na tem spletnem mestu zaščiteno z avtorskimi pravicami in ga ni dovoljeno uporabljati, razen kot je določeno v katerem koli drugem obvestilu o lastništvu, priloženem ustreznemu gradivu.

Gradiva na tem spletnem mestu ni dovoljeno prenašati ali kopirati brez pisnega dovoljenja ustreznega lastnika avtorskih pravic. Vse blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov. Če imate dodatna vprašanja v zvezi s temi zadevami, nas kontaktirajte.